A Chupacabra

Szerintem elég sokan ismerik már a sztorit: Adott egy állat, amiről alig lehet valamit tudni, csak annyit, hogy szereti a kecskevért, és hébe-hóba gerinceket tépked ki. A szkeptikusok sátánista mészárlásnak hitték, de előbb utóbb előkerültek a szemtanúk. 

Voltak/Vannak persze hamis tanúk is, de legtöbbször egybehangzóak a leírások:

A szemtanúk egy 100-120 cm magas, hüllőszerű bőrrel, lúdtojás nagyságú, fénylő szemekkel rendelkező állatot írtak le, amely hosszú karmokkal van felfegyverkezve, és szintén hosszú, hátára hajló tüskéket visel.

Sok éve különös lények tűnnek föl Puerto Ricóban (ahonnan először jelentették 1987-ben), kiket a helybéliek chupacabrának neveztek el. Ez valójában "kecskeszívót" jelent. Őket tették felelőssé a titokzatos állatpusztulásokért, melynek tehenek, juhok, kecskék tömegesen estek áldozatul. Vámpír módjára szívták ki szerencsétlen állatok vérét ezek a piros szemű, torz lények.

Támadáskor ez a dög a hátsó lábaira emelkedik és ugrálva rohan a kiszemelt áldozata felé. A legtöbb eset Puerto Ricoban történt, de később Floridában, Mexikóban és Texasban is találkoztak már vele.
Hasonló eseteket az északnyugat-ukrajnai Rivne megye több településéről jeleztek.A szemtanúk egy Chupacabrához hasonló lényt írtak le. 

A legtöbb szemtanú ilyesmi rajzot készített az állatról

Az állatok vérét egy harapásnyi seben csapolta le, ahogy a képen is látható. Emberre még nem támadtak, de az Ukrajnai megjelenésekor az első ember elleni támadást Pjatyigorból jelezték. Ott egy 40 éves nőre támadt rá az esti szürkületben. Az asszony még látta, amint az ugrándozó lény feléje rohant. Aztán ledöntötte a lábáról, s ő elvesztette az eszméletét. Az ájult nőre járókelők találtak rá. A kabátja gallérján marcangolás-nyomokat láttak. Bár a megtámadott asszony nem szenvedett testi sérülést, a sokk miatt csaknem egy teljes napig kómában volt.
A szomszédos Hlinszkben egy 14 éves lányt támadott meg a lény. Valószínűleg az ő életét is a vastag ruházata védte meg.

Úgy éjjel mint nappal bukkannak fel, hihetetlen sebességgel mozognak, különösen ha észreveszik őket. 2001 novemberében az Egyesült Arab Emirátusokban a kutatóknak sikerült lefényképezni egy, a sziklahasadékban megbújt chupacabrát, ami azt bizonyjtja, hogy a lények Közel-Keleten is feltűntek már. És -mint az ukrajnai eset mutatja- már felénk el megjelentek. Magyarországi látogatásáról még nincs hír, de nem is kéne az nekünk.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése